У Львові знову ходитимуть на концерти. Відкривається TEATR у цоколі Театру Ляльок

Після закриття клубу-кафе Лялька, культового центру культури Львова, згодом кількарічної роботи тут караоке-клубу та остаточного занепаду приміщення, підвал Театру Ляльок знову стане концертним майданчиком. Цокольний поверх перетворюється у TEATR, щоб стати чи не єдиним місцем для проведення музичних подій  до двохсот відвідувачів у центрі Львова. Запуск проекту має, в тому числі, виправити цю ситуацію.

Автор промо-відео Степан Бурбан

TEATR. Lviv стає можливим завдяки тісній співпраці Театру Ляльок з «Лінією Втечі» — івент-агентством з десятирічним досвідом організації культурних подій. Мета спільної роботи — створити простір для розвитку музичного, культурно-мистецького життя міста, його гостей та жителів. 

Так, у TEATR планують заповнити нішу для виступів та репетицій рок-гуртів, етно-колективів, реперів, симфонічних музикантів, електронних проектів, також надати можливість проводити музичні тренінги та навчання, а також створити додаткові можливості для мистецтва перформансу. 

на фото: Невідома дівчинка на травневому параді у Львові, 1968 рік. автор фото Павлюк Ілля

Проект став можливим завдяки співпраці культурної агенції «Лінія Втечі» з Львівським Академічним Обласним Театром Ляльок, зокрема художньою керівницею Уляною Мороз. Директоркою простору, де знаходиться TEATR, є Марічка Чічкова, технічний керівник — Річард Лойс. Кураторкою музичного напрямку стала Ляна Мицько (культурна агенція «Лінія Втечі»).

Логотип для TEATR створив Олег Сусленко, художник та викладач кафедри графічного дизайну Львівської Академії Мистецтв. Допомагатиме з дизайном афіш тепер львів’янин — Антон Шиферсон, відомий спільною роботою з Тіллем Ліндеманном, лідером Rammstein. Також він є дизайнером dnipropop-гурту Kurs Valut.

«Ми та музиканти довго не могли співіснувати з містом, у якому немає місця для невеликих концертів, експериментів аудіовізуального та перформативного мистецтва, профільних лекцій та активностей. Тому наша робота над TEATR’ом має знову створити у Львові нішу для творення нової музики, проведення подій для гуртів та музикантів з інших міст та з-за кордону. Ми не претендуємо на повернення “старої ляльки” і не будемо гнатися за її славою. Але є великий запит у Львова та у нас як в організаторів ми хочемо працювати із дискурсом, який може тут виникнути,» — говорить Ляна Мицько.

У TEATR уже запланована перша серія музичних подій. 6 грудня там презентує свій дебютний альбом Паліндром, разом з ним виступить Ghost City з Києва; 7 грудня  зіграють Tik Tu з Тернополя, а 20 грудня — одесити/кияни White Ward та Raw Grip з Тернополя . 

TEATR у facebook
TEATR в instagram